• Предмет: Математика
  • Автор: MewMewMurr
  • Вопрос задан 1 месяц назад

Розв'яжіть будь ласка, дуже срочно.
Дам 30 бал.

Приложения:

Ответы

Ответ дал: diananoymann
1

а) Нехай кількість марок у Василька буде позначена як V, а кількість марок у Михайлика - як M. За умовою задачі, V = M/6. Також відомо, що M = V + 105. Підставимо перше рівняння в друге:

M = (M/6) + 105

Помножимо обидві частини рівняння на 6, щоб позбутися від знаменника:

6M = M + 630

5M = 630

M = 126

Отже, у Михайлика є 126 марок. Підставляючи це значення в перше рівняння, отримуємо:

V = 126/6 = 21

Отже, у Василька є 21 марка.

б) Позначимо кількість бананів, відправлених у другу школу, як B. Тоді кількість бананів у першій школі дорівнює 7B, а в третій школі - B + 158. За умовою задачі, сума всіх бананів дорівнює 509 кг:

B + 7B + (B + 158) = 509

9B + 158 = 509

9B = 351

B = 39

Отже, у другу школу було відправлено 39 кг бананів, у першу школу - 7 * 39 = 273 кг бананів, а в третю школу - 39 + 158 = 197 кг бананів.

в) Позначимо більше число як X, а менше число - як Y. За умовою задачі, X - Y = 33. Також відомо, що 30% більшого числа дорівнює меншому числу:

0.3X = Y

Замінимо Y у першому рівнянні:

X - 0.3X = 33

0.7X = 33

X = 33/0.7

X ≈ 47.14

Y = 0.3X ≈ 14.14

Отже, більше число дорівнює приблизно 47.14, а менше число - приблизно 14.14.

Похожие вопросы